به گزارش قدس آنلاین، مهدی قلیان با اشاره به اینکه متاسفانه مردم هنوز نسبت به این بیماری درک درستی پیدا نکردند، اظهار کرد: در حال حاضر شیوع بیماری به شکل خانوادگی است در حالی که کنترل بیماری در خانواده با رعایت دستور العملهای بهداشتی به راحتی امکانپذیر است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دورهمیها به راحتی امکان شیوع بیماری فراهم میشود، عنوان کرد: متاسفانه تصوری در جامعه ایجاد شده که در تاریخ نهم آذرماه سال جاری پیوند عقد و تولد فرزندشان را حتما رقم بزنند درصورتیکه نباید به خاطر یک تاریخ تقویمی، تاریخ از دست دادن عزیزانمان را مشخص کنیم.
وی با اشاره به اینکه در طول ۶ ماه گذشته ۲۴ هزار مورد شکایت از طریق سامانه ۱۹۰ ثبت شده، گفت: از زمان آغاز محدودیتها نظارتها به شکل ویژهتری در حال انجام است و تا اتمام زمان محدودیتها این نظارت ها ادامه دارد و با متخلفان به طور جدی برخورد میشود.
قلیان از تعطیلی مشاغل شهرهای قرمز و نارنجی در گروه دو، سه و چهار خبرداد و افزود: در یک هم افزایی ویژه تمام ارگانهای زیر نظر یک سازمان توسط همان سازمان مورد ارزیابی قرار میگیرد به عنوان مثال مدارس و دانشگاهها با حضور کارشناسان وزارت علوم و آموزش پرورش مورد بررسی قرار میگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در شرایط اعمال محدودیتها فعالیت مدارس، دانشگاهها و کلیه آموزشها غیر حضوری است، گفت: در مراکز آموزشی فقط قسمت پیشتیبانی و نرم افزارهای آموزشی امکان فعالیت دارند.
وی با اشاره به این موضوع که برخی از مدارس غیر انتفاعی معلمان را به حضور در مدارس مکلف کردند که این خلاف پروتکلهای بهداشتی است، تصریح کرد: مدارس غیر انتفاعی مانند مدارس دولتی باید تابع قوانین باشند و از تجمع افراد در مدارس جلوگیری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در حاشیه شهر نیز شهرداری با ماشینهای آتش نشانی و بلندگو شرایط اعمال محدودیتها را برای مردم تشریح کردند از همین رو هرگونه بیتوجهی نسبت به اعمال محدودیتها تخلف محسوب می شود، حاشیه شهر یکی از موضوعات پر اهمیت از نظر حوزه بهداشت و درمان است، توسعه مراکز جامع خدمات سلامت در مناطق تحت پوشش دانشگاه با تکیه بر حاشیه شهر انجام شده است.
قلیان عنوان کرد: مردم باید تمام خرید و مایحتاج اولیه خود را قبل از ساعت ۹ تهیه کنند و بعد از این ساعت رفت و آمدها صرفا برای امور اورژانسی و پزشکی باشد.
وی با تاکید براینکه واکسن کرونا در کشورهای اروپایی تا ابتدای سال ۲۰۲۱ تولید نمیشود و در حال حاضر تنها در مرحله تست انسانی است و تایید سازمان جهانی بهداشت را کسب نکرده است، گفت: در کشور ما نیز واکسن کرونا سال ۱۴۰۰ به بعد به مرحله تولید داخل میرسد و باتوجه به تحریم دارویی ایران امکان ورود واکسن این بیماری کمتر وجود دارد بنابراین تنها واکسن کرونا در حال حاضر ماسک و رعایت شیوه نامههای بهداشتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مردم هرگونه علائم سرما خوردگی را باید کرونا فرض کنند و خود قرنطینگی و مصرف داروهای اساسی را سرلوحه امور خود قرار دهند، عنوان کرد: اگر دستورات بهداشتی را جدی بگیریم زنجیرهی انتقال بیماری قطع میشود و میتوان امید داشت کمتر خانوادهای درگیر این بیماری شوند.
منبع: فارس
انتهای خبر/
نظر شما